Starting Ingatlan - Eladó lakás Budapest, eladó ingatlan Budapest

Starting ingatlan Starting ingatlan Starting ingatlan Starting ingatlan Starting ingatlan
Eladó lakások, ingatlanok » Kiadó lakások, ingatlanok »

Tájékoztató a nem lakó ingatlan eladás utáni SZJA - ról!

Tájékoztató az ingatlanértékesítésből származó jövedelem adókötelezettségét érintő változásról!
A magánszemély ingatlan és vagyoni értékű jog átruházásából (a továbbiakban: ingatlanértékesítés) származó jövedelmét a bevételből kiindulva, a költségek és a tulajdonban tartás időszakát figyelembe véve kell meghatározni.
2016. december 31-ig történt ingatlanértékesítés esetén a tulajdonban tartás időszakára tekintettel alkalmazható csökkentés mértéke eltért a lakóingatlanként és a nem lakóingatlanként nyilvántartott ingatlanok esetén.

Tovább olvasok...

Néhány fontos információ a CSOK-ról !

A családok otthonteremtési támogatást azok a házaspárok, élettársak vagy egyedülállók igényelhetik, akik gyermekükkel vagy gyermekeikkel élnek. Felhasználható lakás vagy házvásárlásra illetve bővítésre. Az igénylőknek legalább 180 napos folyamatos társadalombiztosítással kell rendelkezniük.
A legfontosabb változások:
A lakóingatlanok energiahatékonysági szintjét és méretét nem kell figyelembe venni a kedvezmény megállapításánál.
Megszűnik a négyzetméterenkénti vételár korlátozás, a használt lakások estében a vételárkorlát az ország egész területére vonatkozóan 35 millió forint.

Tovább olvasok...

A 10+10 millió CSOK feltételei!

Az eddigi tapasztalatok alapján a már meglévő három gyermekkel rendelkező családok érdeklődése a legélénkebb a 2016. január 1.-től élő CSOK és a hozzá kapcsolódó kedvezményes lakáshitel iránt. Cikkünkben szeretnénk segítséget nyújtani a vonatkozó szabályok megismeréséhez.
A maximális összegű támogatás igénybevétele a legalább három gyerekkel már rendelkező illetve azt vállaló családok kiváltsága. A magas támogatási összeg miatt a kormány több speciális feltételt szabott az igénybevételhez.
Mindegyik igénylőnek új lakásba kell költöznie, de a régi eladása nem követelmény

Tovább olvasok...

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény 2016-tól várható változásai !

A családtámogatási rendszer átalakításait tervezi a kormány a 2016.-os esztendőre vonatkozóan. CSOK vagyis családi otthonteremtési kedvezmény lesz a neve. A névváltozással egyidejűleg lényeges változás még, hogy használt lakás vásárlására is kiterjed és már egy gyermek vállalása esetén is igénybe vehető 500 ezertől 3 millió 250 ezer forintig terjedő összegig.
A kormány számos olyan új intézkedést hozott a közelmúltban, amelyek kedvezően érinthetik a családalapítást tervező fiatalokat vagy gyermekes családokat.
Tovább olvasok...

10 Tipp a lakásvásárláshoz !

A sikeres lakásvásárlást jól kell előkészíteni! Ehhez a legjobb módszer, ha kérdéseket teszünk fel magunknak. Összegyűjtöttünk 10 fontos kérdést, amin érdemes elgondolkodni. Ha mind a tízre kielégítő választ kaptunk, kicsi az esély a csalódásra. Gondoljuk át, hogy valójában mi a célunk a lakásvásárlással és mi az a határidő amikorra szeretnénk elérni a célunkat.
Meg tudom vásárolni új otthonomat?
Ez az alapkérdés, amelyet azelőtt érdemes tisztázni, mielőtt belevágunk a vétel gyakran hosszadalmas, körülményes és bosszúságtól sem mentes folyamatába.
Tovább olvasok...

Egyetemre, főiskolára megy a „ Kicsikénk”!

Attól, hogy egy gyermek eléri a 18 éves kort, és a szülők nagy büszkeségére, egyetemre, főiskolára megy, még anyu és apu szeme fénye marad. Nehéz szívvel engedjük ki a „nagy világba”, és nem kicsi aggodalomra ad okot, ha másik városban van a felső oktatási intézmény, hogy hova költözik ki a meleg otthonból.
Tovább olvasok...

Új kormányrendelet nehezíti a lakások értékesítését, bérbeadását!

Egy hűtő megvásárlásakor, már tudjuk, hogy minél több A és minél több + szerepel rajta,annál jobban járunk. Kitanulta a vásárló a modern kor jelzéseit. De mi a helyzet a lakások energetikai besorolásával?
Tovább olvasok...

Küszöbön az egyetemisták albérleti rohama

A felvételi ponthatárok keddi kihirdetése után kezdődik az albérletkeresés. A hallgatók elsősorban főbérlő nélküli lakásokat keresnek, és ha tehetik, többen összeállva bérlik ki azokat.
Tovább olvasok...

Energetika Centrum Budapest

2012. Január 1-től kötelező az energetikai tanúsítás minden használt ingatlan adásvételénél is, éven túl bérbeadásánál, szoc. pol- nál!
Tovább olvasok...