Starting Ingatlan - Eladó lakás Budapest, eladó ingatlan Budapest

STARTING-Immo Kft. 06-20-989-0690 1095 Budapest Lechner Ödön fasor 9

Tisztelt Ingatlanvásárló!

Egy új ingatlan vásárlása mindig nagy öröm és nagy felelősség is egyben, hiszen életünk során csak néhány alkalommal kerül rá sor és az életünk további alakulását is jelentősen befolyásolhatja hol lakunk. Összeállításunkkal segíteni próbálunk néhány praktikus tanáccsal mire is érdemes mindenképpen odafigyelni a kiválasztás során. Szakképzett kollégáink további kérdéseit készségesen megválaszolják.
Rugalmasság;

Az ingatlanpiac rendkívül színes kínálatában és áraiban is. Minden ingatlannak vannak előnyei és hátrányai, hiszen lehet, hogy a legtökéletesebben megfelelő ingatlan egyetlen tulajdonsága nem megfelelő csak a számunkra (az ára), de ez épp elég ahhoz, hogy meghiúsítsa vásárlási terveinket. Számos ingatlan vásárló első otthonát keresi ebből kifolyólag nincsenek ismeretei az ingatlan piacról így össze kell hangolni az igényeit a lehetőségeivel, a sikeres otthontaláláshoz. Érdemes megnézni minden szóba jöhető ingatlant, mert néha a lehetőséget kell meglátni, amelyet a leendő vásárló saját kreativitását, ötleteit megvalósítva álmai otthonává teheti az árában számára elérhető lakást vagy házat. Némi fantáziával, lenyűgöző változtatásokat lehet végrehajtani még egy panel lakásban is. Ha saját maga bonyolítja le vagy végzi, el a lakásfelújítást sokat spórolhat, hiszen egy felújítandó lakást lényegesen olcsóbban vásárolhat meg és utána pedig pont olyan lesz, amilyenre ön formálja. Ha hitelt is hajlandó felvenni a lakásvásárláshoz, akkor érdemes hiteltanácsadó segítségét kérni már a tervezés szakaszában. Ezzel megelőzheti, hogy erőn felüli hitelt vállaljon fel, mert beleszeretett egy lakásba, amelyről nem akar lemondani. Ha valamilyen szoros ok például iskola nem köti, érdemes nagyobb területet megjelölni lehetséges jövendőbeli lakóhelyként. Ezzel lényegesen megnövelheti a kompromisszumok nélküli találatok számát. Sokan foggal, körömmel ragaszkodnak az erkély meglétéhez, pedig sok remek adottságú lakás egyáltalán nem rendelkezik erkéllyel vagy terasszal, ellenben számos más előnyös tulajdonsággal bír. A keresgélés fázisában tehát semmiképp se hagyja otthon a rugalmasságát és a fantáziáját. Ne hagyja figyelmen kívül a rezsiköltségeket! Ingatlan eladásnál 2012. január 1.-től kötelező egy úgynevezett “Energiatanúsítvány” elkészítése, amelynek alapján könnyen tervezhető a rezsivel kapcsolatos költségvetésünk. Még pontosabb képalkotáshoz érdemes a tulajdonostól elkérni a közüzemi számlákat, akár egy egész évet átölelő időszakra vonatkozóan. A fűtés számlával kapcsolatosan érdemes tisztázni, hogy milyenek a hőmérsékletigényeik, az adott számla milyen szobahőmérséklet fenntartásához kapcsolódik. Esetleg a jelenleg a lakást birtokló család 25 fokban érezte jól magát, míg az ön számára a 20 fok is éppen elegendő.

Társasház esetében még mire érdemes figyelni?

Egy társasházi lakás esetében érdemes tisztázni a közös költségek nagyságrendjét. Van-e esetleg az adott lakással kapcsolatos tartozás? A jelenlegi állapothoz képest tervben van-e felújítás? A többi lakó fizeti-e a közös költséget? Sajnos sok társasház közösségét nyomasztják a nem fizető lakók miatti problémák.

Mi a következő lépés, ha megtetszik a megtekintett ingatlan?

Fontos, hogy ne kezdjen el látványosan lelkendezni, hiszen ezzel lecsökkenti az alkudozás lehetőségét. Az eladó joggal, azt fogja hinni, hogy az ön számára az ár sem probléma. Egyszerűen csak legyen érdeklődő, tegyen fel bátran kérdéseket. Amikor elhagyta a lakást jelezze a kollégánknak, hogy megfelelne az ön számára az ingatlan, és szeretné azt megvásárolni. Munkatársunk segíteni fogja Önt a további teendők intézésében. Ha biztos szeretne lenni abban, hogy megfelelő áron jut hozzá az ingatlanhoz, nézzen szét még a hasonló ajánlatok között.

Milyen egyszeri költségek lehetnek a lakás vagy ingatlan vásárlás során?

Az ingatlan vagy lakás vételárán felül számos olyan költség előfordulhat, amelyre Ön esetleg nem számít. Ilyen például a ügyvédi díj, illeték, értékbecslői díj. Hitel felvételnél a hitel tanácsadó tájékoztatja Önt az estleges akciókról, kedvezményekről. A megvásárolni kívánt ingatlanról is kiderülhetnek apróbb nagyobb hiányosságok, javítások, amelyek további költséget jelenthetnek, ezért érdemes némi ráhagyással kezelni ezeket, váratlan eseményekre, költségekre is gondolva.

 

Vissza